Er kwamen weer veel kookboeken uit in 2017. En daarvan waren er behoorlijk wat gewijd aan de Italiaanse keuken. Verschillende boeken mocht ik beoordelen. Mijn top vijf van de beste Italiaanse kookboeken van 2017 vind je hieronder. Dus als je nog een leuk kerstcadeautje zoekt voor een Italiaanse foodie, dan kun je uit de kookboeken hieronder naar hartenlust shoppen.
1. Eataly: eigentijds Italiaans koken
Het laatste kookboek dat ik dit jaar voor DitIsItalie.nl besprak is tevens het beste. Het is een inspirerend boek met 300 moderne Italiaanse gerechten uit de hedendaagse Italiaanse keuken. De recepten zijn doordrenkt van traditie en cultuur, maar passen toch goed in een drukke levensstijl. De mooie foto’s maken het helemaal af. De bespreking van Eataly vind je hier.
2. Fratello & Sorella
Fratello & Sorella is een kookboek opgezet als een briefwisseling tussen broer en zus. Een heel sympathiek boek met een mooie vormgeving, waarvan het verhaal minstens zo belangrijk is als de recepten. Dit kookboek dient tegelijkertijd als een soort kennismaking met Italië. Hier lees je mijn bespreking van dit kookboek.
3. Verrukkelijk Rome
Authentieke, hedendaagse gerechten uit Rome die je met liefde moet klaarmaken. Een mooi boek met goede en vrij traditionele recepten uit de Eeuwige Stad. Lees hier meer over Verrukkelijk Rome.
4. La cucina verde
Een vegetarisch Italiaans kookboek van Miki Duerinck en Kristin Leybaert met veel lactosevrije gerechten. Originele interpretaties, ook erg leuk voor veganisten. Een heerlijk recept uit dit boek vind je hier.
5. De Zilveren Lepel – Napels en de Amalfikust
Nieuwe zonnige en veelzijdige recepten van de makers van De Zilveren Lepel. Een prachtig boek van een schitterende regio. Mooie foto’s en wat minder bekende gerechten die zeker de moeite waard zijn om te leren kennen. Een recept uit dit boek om je vingers bij af te likken vind je hier.
Wil je door meer goede Italiaanse kookboeken snuffelen? Bekijk dan Lotjes lijst met de beste Italiaanse kookboeken.
Comments