De muffin kennen we allemaal. Niet heel erg Italiaans? Met dit muffin met ricotta-recept (kaas) geef je je zoete muffin een Italiaanse twist. Geloof me, je muffin wordt zachter van binnen en knapperiger van buiten. En supersimpel om te maken.
Je kunt je Italiaanse muffin vullen met diverse soorten fruit: mijn favorieten zijn bosbessen en appel in combinatie met kaneel. Maar het staat je natuurlijk vrij zelf andere combinaties uit te proberen. De muffin met ricotta is een bewerking van een Italiaans recept dat ik kreeg van vriendinnen uit Toscane.
Benodigdheden
- drie eieren
- 300 gram suiker
- 300 gram volkorenmeel
- 100 gram boter
- 250 gram ricotta
- zakje bakpoeder
- cupcakevormpjes (bijvoorbeeld van papier)
- fruit, bijvoorbeeld drie appels in fijne stukjes gesneden en een theelepel kaneel óf een bakje bosbessen
Bereiding van de Italiaanse muffin met ricotta
Eerst het ei en de suiker in een beslagkom mengen, daarna de rest toevoegen. De stukjes appel en kaneel of de bosbessen kun je ook gewoon aan het beslag toevoegen. Zorg ervoor dat de boter goed zacht en gesmolten is. Ik zet hem altijd even in de magnetron. Vul de cupcakevormpjes en doe ze dertig minuten in de oven op 180 graden!
Lekker!
Comments